Ineko Group förvärvar stark dansk aktör inom högkvalitativ tryckning

November 2016

Ineko Group är glada att meddela att från och med den 1 januari 2017 har vårt danska företag Vangsgaard A / S förvärvat Colorgruppen A / S, som blir en del av Vangsgaard och Ineko Group. Förvärvet adderar nya spännande kunskaper och stärker organisationen ytterligare.

 vang logocolor

”Colorgruppen har unik kompetens och omfattande kunskap inom högkvalitativ tryckning, för bland annat kommersiellt bruk, utställningar och fotokonst. Colorgruppen stärker därmed Vangsgaards organisation och adderar nya starka möjligheter till utbudet av produkter och tjänster som erbjuds av Vangsgaard”, säger René Rafn Hansen, VD, Vangsgaard.

”Förvärvet av Colorgruppen är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi och kompletterar vår ambition att ytterligare förstärka vår position som kundernas främsta partner när det gäller genomförandet av visuell kommunikation och branding i de nordiska länderna”, säger Annica Axelsson, Koncernchef, Ineko Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annica Axelsson, Koncernchef, Ineko Group, annica.axelsson@brandfactory.se, 46 70-373 23 75
René Rafn Hansen, VD, Vangsgaard A / S, rrh@vangsgaard.dk, +45 2019 4545
Morten Larsen, Ägare, Colorgruppen A / S, ml@colorgruppen.dk, +45 4044 6284

Om Colorgruppen
Colorgruppen A / S grundades 1977 och har 14 anställda på kontoret i Hvidovre. I fokus är kreativitet och högkvalitativa produkter som skapas med hjälp av avancerad modern utrustning. Bolagets huvudsakliga fokusområden inkluderar tryckning för kommersiellt bruk, utställningar och fotokonst.
www.colorgruppen.dk

Om Vangsgaard och Ineko Group
Vangsgaard A / S grundades 1980 och har sitt huvudkontor i Måløv utanför Köpenhamn. Kundbasen omfattar kedjor och företag med stora motorfordon samt större Nordiska företag. Vangsgaard är en del av Ineko Group, som är den ledande kommunikationspartnern i Norden med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Gruppen har en total omsättning på 1,3 miljarder koronor och 680 anställda över hela Skandinavien. Brand Factory Group ingår sedan 1 april 2016 i Ineko Group.
www.vangsgaard.dk

Ineko går samman med Brand Factory

 12 februari 2016

Bcineko

Det är med stor glädje vi idag kan meddela att Ineko och Brand Factory går samman.

Ineko är Sveriges ledande varumärkespartner och Brand Factory är Nordens ledande företag inom visuell kommunikation. Bolagen har till stora delar kompletterande kompetens och produkter, tillsammans skapar vi nu ett ännu starkare kunderbjudande och bolag.

Vi kommer kunna erbjuda båda bolagens kunder en mer attraktiv kombination av produkter och tjänster inom kommunikation och grafisk produktion. Sammantaget kommer den nya koncernen ha cirka 680 anställda varav cirka 450 i Sverige.

Vi ser fram emot att inom kort få en möjlighet att berätta mer om hur vi kan hjälpa er att förenkla, förbättra och förhöja värdet av er kommunikation.

Läs gärna mer på Dagens industri´s hemsida. di.se

Har du frågor kring samgåendet, kontakta gärna någon av oss.

Med vänlig hälsning,
Joakim Bergman
VD Ineko

Pris till Ineko i Svenska Publishingpriset

IMG_2343lågis

November 2015

Ett intensivt och välarbetat uppdrag ledde till att Ineko tog hem priset ”Tekniskt utförande-priset” i kommunikationstävlingen Svenska Publishingpriset för Svenska Kyrkans årsredovisning 2013.

Motiveringen:
Årsredovisning 2013 Svenska kyrkans nationella nivå
För en högklassig produktion där repro och tryck på bästa sätt återger formgivarens intentioner och omslagets utförande bidrar med en extra dimension.

På bilden syns arbetsgruppen på Ineko:
Lotta Rooslien (projektledare), Jesper Holmström (cd), Johan Lindberg (ad), Johan Norén (grafisk formgivare) och Anders Sjöström (grafisk projektledare)

Läs mer om tävlingen här: sppriset.se

Priser och nomineringar för Atrium Ljungbergs årsredovisning

Oktober 2015

Ineko har under flera år producerat Atrium Ljungbergs årsredovisning. Inför arbetet med årsredovisning 2014 tog Ineko Creative ett helt nytt grepp om designen och bildmanéret för att understryka visionen och skapa den sköna känslan av ett urbant, modernt och visionärt företag som bygger spännande, hållbara och levande stadsmiljöer. Den visuella utvecklingen bidrar till att flytta fram Atrium Ljungbergs position som ett attraktivt fastighetsbolag i en konkurrensutsatt bransch.

AL_NOMINERINGAR

Före sommaren kom beskedet att årsredovisningen nått förstaplaceringen i kategorin ”Årsredovisning” i tidningen Fastighetsvärldens ”Hugin & Munin-pris”. Det blev även en förstaplacering totalt i tävlingen som innehåller tio kategorier omfattande finansiell information. Årsredovisningen har under hösten erövrat nya priser och nomineringar.

Beskedet kom nyligen att Atrium Ljungberg återigen vann förstapris i tävlingen ”Bästa årsredovisning” i Kanton och Aktiespararnas tävling ”Årets börsbolag 2014”. Alla företag som är noterade på Nasdaq Stockholm stora bolag, medelstora bolag och NGM Equity granskas. Tävlingen är Sveriges största inom finansiell kommunikation och den mest omfattande inom investerarrelationer.

Årsredovisningen är också nominerad i tävlingarna Svenska Designpriset, en tävling i grafisk kommunikation och i Svenska Publishingpriset som granskar hela årsredovisningsprodukten och bedömer den ur fyra olika aspekter; design, innehåll, funktion och slutprodukt.

Vi är glada och stolta över att ha varit delaktiga i arbetet med årsredovisningen och gläds tillsammans med Atrium Ljungberg över de priser och nomineringar som den fått.

Låt oss berätta mer

Ute Hegele

Byråprojektledare

Telefon: 010-212 21 05
Mobil: 0709-95 19 89

Ineko möter marknaden med helhetslösningar

Oktober 2015

Vi på Ineko har förmånen att arbeta med olika slags kunder inom olika branscher. Det utmanar oss på olika sätt och ställer stora krav, men driver oss och vår verksamhet starkt framåt.

Det är viktigt för oss att kunna möta våra kunders unika behov och tillföra ett värde utöver leverans av den faktiska trycksaken. Vi har valt den breda vägen med många tjänster och tekniska möjligheter för att på så sätt kunna tillhandahålla en helhetslösning och en bättre kundupplevelse.

Branschkoll tyckte det var intressant att skriva om oss och den väg vi valt. Läs gärna hela artikeln på www.branschkoll.se/ineko

 

Ny VD på Ineko

September 2015

1 september tog Joakim Bergman över VD-posten på Ineko.
Joakim har arbetat som vice VD på Ineko sedan februari 2014. Joakim har en bakgrund som civilingenjör och civilekonom och inledde sin karriär på McKinsey & Company. Därefter arbetade Joakim som ansvarig för Business Sweden i Budapest, på Carema Sjukvård och Capio under sammanlagt 7 år. Detta har gett den kompetens och erfarenhet som behövs för att tillsammans med Johan Stålhäll och övriga i ledningen utveckla Ineko framöver.

”Jag är mycket glad över att ta mig an rollen som ny VD för Ineko. Ineko är ett fint företag med starkt kunderbjudande. Jag och ledningsgruppen kommer tillsammans med alla duktiga medarbetare att fortsätta utveckla Ineko och säkerställa fortsatt framgång i en utmanande bransch” säger Joakim Bergman.

Tidigare VD Johan Stålhäll kommer även framöver koncentrera sig på försäljning, affärer och kundrelationer i rollen som vice VD. Johan har sedan 1987 tillsammans mer Inekoteamet arbetat med att skapa ett branschledande Ineko.

”Ineko är inne i en spännande fas av förändringar och investeringar. Vi gör många saker som kommer att gynna våra kunder framöver. Jag har nu möjlighet att jobba än mer med de frågor jag brinner mest för och kommer att kunna arbeta med fullt fokus på våra kunder” säger Johan Stålhäll.

Låt oss berätta mer

Joakim Bergman

VD

Telefon: 010-2122299
Mobil: 070-5196459

Ineko satsar på storformat i nya lokaler

Augusti 2015
Behovet att kommunicera i butik, på företag eller annan offentlig miljö fortsätter att öka. Våra kunder efterfrågar nya smarta lösningar för att kunna signalera sitt varumärke på ett kraftfullare sätt och göra riktade kampanjer till olika målgrupper på olika platser. Företag och butiker måste profileras tydligare och då behövs material och konstruktioner som skapar exponering och ökad försäljning. Miljöfrågan blir också viktigare och behovet att använda återvunnet material ökar.

barnmöbel

Ineko har under våren tagit ett stort steg framåt och byggt en ny storformatsavdelning på över 1000 kvm. som verkligen ligger i framkant. Syftet är att öka kapaciteten samt kunna leverera enligt den grafiska kvalitet som våra kunder förväntar sig. Marknadens efterfrågan styr vår utveckling och storformat blir nu en allt viktigare del av Inekos totala kunderbjudande.

Produkter såsom utomhusreklam (fasadskyltar, vepor, banderoller mm) eller material för butik, företag eller mässa (butiksställ, foliering, golvdekaler mm) kan vi nu producera på ett mycket effektivare sätt. Genom vår nya utrustning har vi även nu större kapacitet att producera med miljösmarta material såsom ex. Reboard.

”Två betydande maskininvesteringar ger oss helt nya möjlighet. Den ena är en högproduktiv planprinter, en Inca R40i. Vi har valt den maskin på marknaden som vi ser ger den högsta tryckkvalitén, något som ligger helt i linje med Inekos position som ledande kvalitetsleverantör. Den andra är en Durst 312, en rullprinter som producerar i hög kvalitet på mjuka material med 3.2 meters bredd. Båda maskinerna är riktigt snabba och vi klarar nu stora produktioner med korta leveranstider i en helt annan omfattning än tidigare.” säger Joakim Bergman, vVD på Ineko.

Tillsammans med vår konstruktionsavdelning och ett nätverk av montörer i hela landet kan vi leverera en komplett produktion från idé till montage. Våra kunder har i dag en innovativ partner hos Ineko inom storformat.

För ytterligare information, kontakta
VD Johan Stålhäll, tel: 010 212 22 53
VVD Joakim Bergman, tel: 010 212 21 99

Profilprodukter med Big Mac

Maj 2015
Reklambyrån DDB Stockholm ville ge Mc Donalds fans möjligheten att bli riktiga fans. Bic Mac är ju hamburgarnas hamburgare, en ikon, så vad passar bättre om inte profilprodukter med hamburgaren Bic Mac som motiv. I samarbete med DDB Stockholm och Mc Donalds har Ineko tagit fram spännande profilprodukter och satt upp en webshop för privatpersoner.

Bic mac påslakan

Ineko har arbetat fram påslakan samt tapeter och driftar webshopen till fullo. Ineko sköter betalningar, lagerhåller samt packar och distribuerar ut i hela världen.

I mars 2015 lanserades webshopen och uppmärksamheten i media har varit stor. I dagsläget finns ett fåtal produkter men syftet är att komplettera och utveckla med fler profilartiklar. Intresset är enormt och Mc Donalds ser nu möjligheten även i andra länder.

Låt oss berätta mer

Johan Stålhäll

Säljare

Telefon: 010-212 22 53
Mobil: 0705-18 24 50

Ineko förvärvar Alloffset

Februari 2015

Ineko förvärvade Alloffset AB den 29 januari 2015. Alloffset är ett modernt medieföretag med fokus på grafisk produktion och erbjuder tjänster inom prepress, offset och digital tryckproduktion. Alloffset har tillsammans med dotterbolaget Flexibel Print & Montage en omsättning på ca 50 miljoner kronor med ca 20 anställda och ligger i Bandhagen samt Skarpnäck i Stockholm.

Resultatet blir ett breddat erbjudande till Alloffsets kunder och bättre möjligheter att utveckla redan goda kundrelationer.

Förvärvet innebär att Ineko förstärker sin position ytterligare inom kärnverksamheten – mediaproduktion, tryckning och distribution. Det ger även bättre möjligheter att utveckla Ineko Groups verksamhet. Det finns en stor kompetens hos Alloffsets personal och det kommer att vara värdefullt för Ineko framöver. Genom förvärvet av Alloffset skapas en rad fördelar för företagens kunder och medarbetare.

Samgåendet beräknas vara genomfört under våren 2015.

”Alloffset är ett fint företag som vi känner väl och jag är glad att vi går framåt tillsammans. Genom affären och den nyligen genomförda med Modintryckoffset skapar vi en tydligt ledande position för Ineko inom Sverige. Samordningen av produktionen ger Aloffsets kunder tillgång till den bredd i tjänster, produkter och system som Ineko erbjuder, och det finns många intressanta möjligheter som öppnas upp för Alloffsets kunder. I och med affären blir vi än tydligare Sveriges ledande varumärkespartner.”, säger Johan Stålhäll, VD för Ineko.

För mer information, kontakta Johan Stålhäll, VD. Tel: 010-212 22 53

 

 

Ineko förvärvar Modintryckoffset

Januari 2015

Ineko förvärvade Modintryckoffset den 22 december 2014. Modintryckoffset är ett grafisk företag som erbjuder tjänster som digital- och offsettryckning, prepresstjänster och förpackningslösningar. Modintryckoffset har tillsammans med dotterbolaget Jourtryck Peter & Waclaw AB en omsättning på ca 60 miljoner kronor med ca 30 anställda. Företagen ligger dels i Liljeholmen samt i Sollentuna.

Förvärvet innebär att erbjudandet till Modintryckoffsets kunder kan breddas och redan goda kundrelationer kan utvecklas och fördjupas.

Det breddade erbjudandet kan bland annat göras genom Ineko Groups kompetens och resurser på byråsidan – genom Ineko Creative – och inom butikskommunikation – genom Ineko Instore. Dessutom hanterar Ontime lager och logistiklösningar.

Kunderna kan därigenom få hjälp hela vägen från första idé till leverans av färdig produkt som fungerar i den miljö där den ska göra jobbet.
Modintryckoffset har ca 30 medarbetare med stor kompetens och erfarenhet som kommer att förstärka Ineko Group på ett bra sätt.

Planen är att Modintryckoffset kommer att integreras i Ineko snarast möjligt under 2015.

”Vi hälsar alla medarbetare på Modintryckoffset välkomna till Ineko Group och vi ser fram emot att tillsammans kunna utveckla affärer med befintliga och nya kunder”, säger Joakim Bergman, vVD för Ineko Group.